Målbild 2030
Mat och dryck från Västerbotten är en etablerad rese – anledning och en självklar del av en måltidsupplevelse i regionen.
För att nå målen behövs insatser för
- enklare kommunikation och ett ökat samspel mellan måltidsanordnare och lokala producenter
- att skapa ett tydligt budskap att kommunicera med omvärlden om den höga kvaliteten på maten från Västerbotten och norra Sverige
- att det finns tillgång till utbildning och kompetensutveckling riktat till kockar och andra måltidsanordnare

Pågående insatser
Nätverk för hållbara restauranger i Umeå
Nätverket Mat&Klimat i norr, pågående verksamhet, Umeå kommun Umeå kommun driver ett nätverk för restauranger i Umeå som vill ta sitt engagemang i hållbarhetsfrågorna
Visit Sweden Exportprogram för Måltidsturism 2030
Exportprogrammet för Måltidsturism 2030 drivs av Sveriges marknadsförings-organisation Visit Sweden med målet att Sverige år 2030 ska erbjuda måltidsupplevelser i hela landet, att nya arbetstillfällen ska