1.1 Fler väljer mat från Västerbotten

Insatsområden

Målbild 2030

Västerbottens invånare känner stolthet över den lokala maten, har god kunskap om den och väljer i hög grad produkter från Västerbotten eller närområdet. Maten från Västerbotten är välkänd och uppskattad nationellt och internationellt för den goda och genuina maten 

För att nå målen behövs insatser för 

  • ökad medvetenhet om den närproducerade matens betydelse för miljö, klimat, hälsa, arbetstillfällen, kulturlandskap och biologisk mångfald  
  • att stärka berättelsen om maten och råvarorna från Väster­botten  
  • stärka event där mat och dryck från regionens lyfts både lokalt, nationellt och internationellt  
Ren_juan-encalada-9lau4mL-FAE-unsplash

Pågående insatser

Hitta den lokala maten

Matkompssen, Länsstyrelsen Västerbotten Det ska vara enkelt att hitta maten som produceras i Västerbotten. Matkompassen – Länsstyrelsen Västerbotten försöker samla länetsalla livsmedelsproducenter på en och

Läs mer ->