Avslutade projekt

Smaka på Vindelälven

I projektet Smaka på Vindelälven arbetar Gold of Lapland med att skapa fler hållbara matupplevelser som ska få länets besökare att stanna längre och uppleva

Read More »

Mer lokal mat i offentliga kök

Att få in mer lokalproducerad mat i de offentliga köken är ett prioriterat insatsområde för politikerna i Region Västerbottens regionala utvecklingsnämnden. Region Västerbotten planerar att

Read More »

Västerbottens spannmål

Bagarna efterfrågar mjöl från åkrarna i länet och konsumenternas intresse för lokala råvaror ökar. Med ett förändrat klimat och lämpliga sorter utökas dessutom möjligheterna att

Read More »

Bärkraft, avslutat projekt

Bärkraft, avslutat projekt, Gold of Lapland Gränsöverskridande projekt som genom genomförts av Gold of Lapland, Visit Hemavan Tärnaby samt Helgeland Reiseliv i Norge. Målet är

Read More »

Lapland Culinary Region, avslutat

Avslutat projekt, Vilhelmina kommun Projektet riktade sig till matproducenter, restaurangföretag/matställen och butiker i länets 9 inlandskommuner, med målet att öka produktionen, förädlingen  och försäljningen av

Read More »