Workshop: Förädling och produktutveckling

Välkommen till en workshop om förädling och produktutveckling somarrangeras av Hushållningssällskapet genom projekt ”Mat från bonden”. Workshopen tar bland annat upp:» Hur du skapar ökad lönsamhet genom förädling» Olika branscher och vilka produkter du kan skapa av mejeri, grönsaker, kött etc.» Inspiration – vidareutveckling av livsmedelsprodukter» Regler kring förädling – vad som är bra att […]

Tvådagarsworkshop för hantverksmejerister hos Svedjan ost

Välkommen till en tvådagarsworkshop hos prisbelönta Svedjan Ost i Kåge. Aktiviteten anordnas inom projektet Kompetenscentrum Mat i Norr. Dag 1 | Vi börjar med råvaran, mjölken, och går sedan vidare med grädde och tillverkning av smör. Vi lär oss mer kring kulturer och tillverkar fil och bredbar färskost. Avslutningsvis förbereder vi nästa dags ystning och pratar […]

Workshop: Surdegsbakning på Presteles Trädgårdscafé

Vi lär oss teori, sätter två surdegar och bakar bröd tillsammans. Läs mer om program och hur du anmäler dig hos Hushållningssällskapet: Workshop: Surdegsbakning på Presteles Trädgårdscafé | Hushållningssällskapet (hushallningssallskapet.se)

Inred din gårdsbutik, del II

Inspirationsföreläsning Målgrupp: Du som driver gårdsbutik och i mån av plats även andra intresserade Online Få handfasta tips på hur du kan skapa en inspirerande och lättarbetad butiksmiljö! Annica Bergman är expert på hur man exponerar varor på ett snyggt och smart sätt. Förra våren arrangerade Länsstyrelsen/Matkompassen en liknande kurs för lanthandlare och gårdsbutiker. Nu […]