Utbildningen fokuserar på grundläggande kunskaper om livsmedelshygien som ska bidra med trygghet och förståelse för branschriktlinjerna samt att fler ska vilja och kunna sälja och servera mat i t ex hembygdsgårdar, enklare serveringar och andra samlingslokaler. Utbildningen ska också ge kunskap om var man kan hitta ytterligare information och material som kan vara till stöd för verksamheten.
- God livsmedelshygien för fräsch och säker mat
- Livsmedelslagstiftningen i korthet
- Kontakt med kommunen – om riskklassificering och registrering
- Livsmedelslokalen, tillfälliga serveringar, rent vatten
- Frisk och ren personal, virus, bakterier och kontaminering
- Allergener
- Att veta vad man serverar – märkning och spårbarhet
- Exempel på rutiner vid arbete i kök och servering (ordning och reda, temperatur, tid, förvaring, servering, rengöring/städning)
- Så kommer du vidare: Förslag på hjälpmedel och branschriktlinjer
Kontakt med matkonsulterna på Hushållningssällskapet som håller i utbildningen
Cecilia Sassa Corin, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se
Anna Magnusson, anna.magnusson@hushallningssallskapet.se