Välkommen till en tvådagarsworkshop hos prisbelönta Svedjan Ost i Kåge. Aktiviteten anordnas inom projektet Kompetenscentrum Mat i Norr.
Dag 1 | Vi börjar med råvaran, mjölken, och går sedan vidare med grädde och tillverkning av smör. Vi lär oss mer kring kulturer och tillverkar fil och bredbar färskost. Avslutningsvis förbereder vi nästa dags ystning och pratar om lokalen och vilka krav som ställs. Här får du tips och exempel på olika alternativ.
Dag 2 | Vi börjar med en ystning av en långlagrad ost i traditionell Svensk stil. Här får du lära dig mer kring olika osttyper, mognadslager och lagringsalternativ. Workshopen avslutas med samtal kring företagande och försäljning.
Läs mer hos Hushållningssällskapet: Tvådagarsworkshop för hantverksmejerister hos Svedjan Ost | Hushållningssällskapet (hushallningssallskapet.se)
Kåge, Svedjan Ost
Hushållningssällskapet, Kompetenscentrum Mat i Norr