Anpassningsförmåga för en osäker framtid

Hur kommer framtiden se ut? Det kan vi såklart inte veta. Men, vi kan som individer, organisationer och kommuner agera för att vara bättre förberedda när den kommer.  RISE bjuder in dig till ett webbinarium om livsmedelsberedskap i en osäker tid. Läs mer och anmäl dig här.

Inspiration till innovation med livsmedel i fokus

Hur stärker vi förmågan att agera på möjligheter? Förnyelse och innovation är sannerligen i ropet. Är du nyfiken på HUR ditt företag stärker er förmåga att fånga framtidens möjligheter, och utveckla erbjudande som kunderna verkligen vill ha? Under denna eftermiddag får du lära mer om vad som kännetecknar innovativa företag. Du får en introduktion till […]

Växthus- och vertikalodling

Hur ser utvecklingen ut i norra Sverige vad gäller växthusodling och vertikalodling med spillvärme? Vilka grödor kan vi odla idag och hur ser framtidsvisionerna ut? Vilka är fördelarna med denna typ av odling och är det möjligt att försörja en hel kommun på grönsaker, året runt? Välkommen till denna digitala lunchträff där vi får träffa […]

Bärodling

Hur odlar man jordgubbar och hallon i norra Sverige? Och andra, lite mer udda bär såsom blåbärstry, aronia, åkerbär och havtorn? Ann-Kristin Isaksson på Hushållningssällskapet delar med sig av sina kunskaper om bland annat lämpliga sorter, odlingstekniker, näring, växtskydd och marknad. Välkommen! Mer information och länk till anmälan hittar du här.

Bärförädling

I norr har vi fantastiska bär, både vilda och odlade. Är du nyfiken på olika metoder för att förädla bär och idéer på vad du kan skapa av bär? Kanske du även funderar på att komma i gång som småskalig företagare för att tillverka produkter av bär och vill veta mer om hur du börjar? […]

Agroforestry och skogsträdgårdsodling

Med odlingssystem där träd, buskar och andra perenna växter ingår i en planerad samplantering kan odlingen, tillsammans med betesdjuren, skapa hållbar livsmedelsproduktion, minskat behov av fossil energi och hög biologisk mångfald. Vill du veta mer om vad agroforestry och skogsträdgårdsodling är och hur man kan förhålla sig till det i de nordligare delarna av vårt […]

Skogens Växtskafferi

Är du nyfiken på vilka ätbara växtligheter vår nordliga skog har att erbjuda, utöver bär och svamp? Vad kan man plocka och vad bör man veta för att användningen av skogens råvaror ska vara hållbar? Vad kan man skapa av dessa råvaror och hur kan man bygga ett hållbart företag på skogens växtskafferi? Välkommen på […]

Bli sin egen mathantverkare

I DIN EGEN MATHANTVERKARE Onsdag 23 februari kl 14.00 Har du också en dröm om att arbeta med förädling och mathantverk? Då kanske den kvalificerade yrkesutbildningen Mathantverk är något för dig? Den anordnas av Eldrimner, nationellt centrum för småskalig livsmedelsproduktion i Ås i Jämtland. Här får vi en introduktion till utbildningen av Katrin Sahlin, utbildningssamordnare.  […]

Inred din gårdsbutik, del II

Inspirationsföreläsning Målgrupp: Du som driver gårdsbutik och i mån av plats även andra intresserade Online Få handfasta tips på hur du kan skapa en inspirerande och lättarbetad butiksmiljö! Annica Bergman är expert på hur man exponerar varor på ett snyggt och smart sätt. Förra våren arrangerade Länsstyrelsen/Matkompassen en liknande kurs för lanthandlare och gårdsbutiker. Nu […]