Livsmedel i Västerbotten
På det här sidorna vill vi berätta om vilka insatser som pågår, främst i Västerbotten, men också i närområdet och till viss del nationellt, för att bidra till en utvecklad livsmedelsnäring. Indelningen följer den regionala livsmedelsstrategins struktur och tanken är att sidorna ska ge en överblick på vad som sker inom livsmedelsstrategins olika insatsområden och produktkategorier.
Vilda bär
Västerbotten har en unik tillgång på vilda bär så som blåbär, lingon och hjortron. Idag plockas knappt 10 procent av bären och det finns därför en stor potential att både plocka och förädla mer vilda bär i regionen.
Dela detta:
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på X (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Threads (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)