Nybörjarkurs i att ysta ost och hålla fjällkor
Nybörjarkurs i att ysta ost och hålla fjällkor (11-12/9). Välkommen till Vuollerim Gård och Mathantverket Vuollerim där Agnes Otterbech och Gabriella Lönngren kommer att visa er verksamheten och handleda er i hantverksmejeriet samtidigt som du får en inblick i fjällkons egenskaper, kvaliteter och skötsel.
How does breed, diet, and microbiological management of the farm contribute to product quality?
Välkommen till ett webbinarium (11/4) som dyker djupare in i vilken roll djurhållningen och jordbruket spelar för slutprodukten, det vill säga osten. Vårt perspektiv blir snarare ”ost-brukande” än jord-brukande. Webbinarium med Bronwen Percival. Ges på engelska.
Hur blir man mathantverkare
Du som vill veta mer om mathantverk och om Eldrimner kan delta på webbinarier där du får information och tips om olika vägar till kunskap och hur du kommer igång som mathantverksföretagare.
Få mer ut av studiebesök och grupper
Helena Hallerhed driver sedan 2022 Sörgårdens Ysteri & Osteria i Hasslerör, Skaraborg , Västergötland. En stor del av hennes företag är ostprovningar och måltider där osten är i centrum. Helena har ett förflutet som lärare och rektor. Utöver att hon utbildat sig på Eldrimner har hon har också utbildning till fromager. I det här webbinariet ger Helena […]
Vill du bli charkuterist?
Var börjar man? För dig som vill börja förädla prima svenskt kött till hållbara mathantverksprodukter. Amanda Hansson på Hållsunga gård och skafferi i Västra Götaland har utbildat sig på Eldrimner. Hon kommer att berätta om vilka produkter man kan göra och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Vilka tillstånd, lokaler och utrustning brukar […]
Vill du bli hantverksmejerist?
Var börjar man? För dig som vill börja förädla mjölk till ost och andra mejeriprodukter. Kajsa Söderbäck på på Rö Gårdsmejeri, Uppland, berättar om vilka produkter man kan göra i ett hantverksmejeri och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Om kunskaper, tillstånd och utrustning som mathantverkare brukar ha. Eldrimners personal är med under […]
Vilka regler vill du förenkla?
Den 8 januari kl 14-15:30 ordnar Eldrimner ett webbinarie där vi tillsammans jobbar för att bistå Livsmedelverket med att hitta regelförenklingar. Under detta webbinarie kommer vi att samla in, lyfta och diskutera regelförenklingar som kan göra skillnad. Vi kommer att presentera ett antal exempel på regelförenklingar som vi planerar att skicka in, men vi vill […]
Starta eget hantverksbageri
I Eldrimners kurs med inriktningen bär-, frukt-, och grönsaksförädling får du lära dig grunderna om bärdrycker och äppelmust, sylt och marmelad, grönsaksinläggningar och mjölksyrning samt torkning. Parallellt med de praktiska delarna av utbildningen läser du livsmedelssäkerhet och ekonomi på distans, så att du efter utbildningen har de grundkunskaper du behöver för att öppna ett hantverksbageri. […]
Starta eget hantverksbageri
I Eldrimners bageri får du lära dig grunderna om surdegsbröd, bullar, långa jästider, mjöl, surdegar och kulturspannmål. Parallellt med de praktiska delarna av utbildningen läser du livsmedelssäkerhet och ekonomi på distans, så att du efter utbildningen har de grundkunskaper du behöver för att öppna ett hantverksbageri. Sista anmälningsdag är 10 juli. Mer information och länk […]
Starta eget mathantverksföretag
Eldrimners utbildning Starta eget mathantverksföretag innehåller två praktiska veckor på plats i Eldrimners lokaler i Ås och cirka tre veckor distansstudier. Du väljer mellan branscherna charkuteri och mejeri i samband med din anmälan till utbildningen. Sista anmälningsdag är 10 juli. Mer information och länk till anmälan hittar du här.