Välkomna till seminarier om hållbara matvanor ur ett hälso-, miljö- och klimatperspektiv
De nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2023, är den mest aktuella och heltäckande sammanställningen av forskning om mat och hälsa. Människors hälsa och näringsbehov är basen i rekommendationerna. Men eftersom maten vi äter även påverkar miljö och klimat har NNR 2023 vägt in hållbarhet i rekommendationerna.
Livsmedelsverket berättar om arbetet med att ta fram generella kostråd, riktade mot befolkningen och riktlinjer för offentliga måltider. Världsnaturfonden WWF berättar om varför miljöperspektivet lyfts in i näringsrekommendationerna.
Ta chansen att lyssna på de som deltar i arbetet och att ställa dina frågor!
Målgrupp: Hälso-och sjukvårdspersonal som samtalar med patienter om hälsosamma matvanor, tjänstepersoner inom folkhälsa och hållbarhet, måltidspersonal inom offentliga måltider samt övriga intresserade.
Seminarie 1: tisdag 9 april kl. 13.00 – 13.45. Hanna Eneroth från Livsmedelsverket berättar om arbetet med att ta fram de nya svenska kostråden.
Seminarie 2: onsdag 22 maj kl. 13.00 – 13.45. Ulrika Backlund från Världsnaturfonden WWF berättar om varför miljöperspektivet lyfts in i näringsrekommendationerna.
Båda seminarierna är kostnadsfria och ges digitalt via teams.
Anmälan sker via denna länk: https://forms.office.com/e/ehfm6iZgEa
Föreläsningarna anordnas i samverkan mellan de fyra norra regionerna. Välkomna!
Dela detta:
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på X (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Threads (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)