Mer potatis från norr
Välkommen till ett inspirerande webbinarium där Länsstyrelsen vill visa att potatisen kan ha en fortsatt ljus framtid i norra Sverige och att den är en viktig pusselbit på vägen mot en ökad hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion i norr.
Välkommen till ett förberedande möte inför Mathantverksdagarna i Skellefteå!
Den 9–11 oktober samlas landets mest passionerade mathantverkare i Skellefteå för en fullspäckad helg fylld av smak, stolthet och inspiration. Under dessa dagar arrangeras SM i Mathantverk samt den efterlängtade Mandels Matmarknad– mitt i hjärtat av staden på Sara kulturhus den 10–11 oktober. Vi vill bjuda in dig som producent till ett digitalt informationsmöte där vi berättar mer om möjligheterna att delta […]
Välkommen till ett förberedande möte inför Mathantverksdagarna i Skellefteå!
Den 9–11 oktober samlas landets mest passionerade mathantverkare i Skellefteå för en fullspäckad helg fylld av smak, stolthet och inspiration. Under dessa dagar arrangeras SM i Mathantverk samt den efterlängtade Mandels Matmarknad– mitt i hjärtat av staden på Sara kulturhus den 10–11 oktober. Vi vill bjuda in dig som producent till ett digitalt informationsmöte där vi berättar mer om möjligheterna att delta […]
How does breed, diet, and microbiological management of the farm contribute to product quality?
Välkommen till ett webbinarium (11/4) som dyker djupare in i vilken roll djurhållningen och jordbruket spelar för slutprodukten, det vill säga osten. Vårt perspektiv blir snarare ”ost-brukande” än jord-brukande. Webbinarium med Bronwen Percival. Ges på engelska.
Hur blir man mathantverkare
Du som vill veta mer om mathantverk och om Eldrimner kan delta på webbinarier där du får information och tips om olika vägar till kunskap och hur du kommer igång som mathantverksföretagare.
Andelsjordbruk och matprenumerationer
Föreläsningar (2/4 18:00-19:30) kring en affärsmodell för ökad lönsamhet inom småskalig livsmedelsproduktion.
Webinar: Digital försäljningsplattform för livsmedelsproducenter
Tisdagen den 18 februari, 2025, kl. 18:30–19:30, digitalt via Teams
Välkommen till detta digitala möte där du får veta mer om projektet Stärkt livsmedelsnäring i Västerbotten och plattformen FarmUp.
Få mer ut av studiebesök och grupper
Helena Hallerhed driver sedan 2022 Sörgårdens Ysteri & Osteria i Hasslerör, Skaraborg , Västergötland. En stor del av hennes företag är ostprovningar och måltider där osten är i centrum. Helena har ett förflutet som lärare och rektor. Utöver att hon utbildat sig på Eldrimner har hon har också utbildning till fromager. I det här webbinariet ger Helena […]
Vill du bli charkuterist?
Var börjar man? För dig som vill börja förädla prima svenskt kött till hållbara mathantverksprodukter. Amanda Hansson på Hållsunga gård och skafferi i Västra Götaland har utbildat sig på Eldrimner. Hon kommer att berätta om vilka produkter man kan göra och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Vilka tillstånd, lokaler och utrustning brukar […]
Vill du bli hantverksmejerist?
Var börjar man? För dig som vill börja förädla mjölk till ost och andra mejeriprodukter. Kajsa Söderbäck på på Rö Gårdsmejeri, Uppland, berättar om vilka produkter man kan göra i ett hantverksmejeri och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Om kunskaper, tillstånd och utrustning som mathantverkare brukar ha. Eldrimners personal är med under […]