Få mer ut av studiebesök och grupper

Helena Hallerhed driver sedan 2022 Sörgårdens Ysteri & Osteria i Hasslerör, Skaraborg , Västergötland. En stor del av hennes företag är ostprovningar och måltider där osten är i centrum. Helena har ett förflutet som lärare och rektor. Utöver att hon utbildat sig på Eldrimner har hon har också utbildning till fromager. I det här webbinariet ger Helena […]

Vill du bli charkuterist?

Var börjar man? För dig som vill börja förädla prima svenskt kött till hållbara mathantverksprodukter. Amanda Hansson på Hållsunga gård och skafferi i Västra Götaland har utbildat sig på Eldrimner. Hon kommer att berätta om vilka produkter man kan göra och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Vilka tillstånd, lokaler och utrustning brukar […]

Vill du bli hantverksmejerist?

Var börjar man? För dig som vill börja förädla mjölk till ost och andra mejeriprodukter. Kajsa Söderbäck på på Rö Gårdsmejeri, Uppland, berättar om vilka produkter man kan göra i ett hantverksmejeri och vilka förberedelser som behövs för att bli mathantverkare. Om kunskaper, tillstånd och utrustning som mathantverkare brukar ha. Eldrimners personal är med under […]

Vilka regler vill du förenkla?

Den 8 januari kl 14-15:30 ordnar Eldrimner ett webbinarie där vi tillsammans jobbar för att bistå Livsmedelverket med att hitta regelförenklingar. Under detta webbinarie kommer vi att samla in, lyfta och diskutera regelförenklingar som kan göra skillnad. Vi kommer att presentera ett antal exempel på regelförenklingar som vi planerar att skicka in, men vi vill […]

Beredskapswebbinarium med LRF

Den 26 september kl. 13.00 har du möjlighet att ta del av två digitala, kostnadsfria föreläsningar på temat livsmedelsberedskap.

Nationell livsmedelskonferens

Tillväxtverket bjuder in till en digital nationell livsmedelskonferens den 23 oktober 2024. I år kommer vi att fokusera på nyckelfrågor kring lönsamhet, resiliens och robusthet inom livsmedelskedjan.

Regelverksdagen

Regelverksdagen 9/10. Träffa myndigheterna. En digital dag med föreläsningar av Livsmedelsverket, NPA, Sigill Kvalitetssystem, Länsstyrelsen Västerbotten, och representanter från rennäringen samt livsmedelskontrollanter från Västerbottens kommuner.

Lokal mat i Västerbotten

Västerbottens inland har outnyttjade möjligheter som kan bli viktiga en dag. Men att få fram livsmedel ur en karg natur kräver kunskaper, engagemang och entreprenörskap. Den kunskapen tar tid att bygga upp. Den dag krisen eventuellt är här är det sent att börja. Kan det nyvaknade intresset för beredskap bli en möjlighet för Västerbottens inland?

Fisketräff om insjöfiske i Västerbotten

Nisse Ekwall driver Tidaholms Fisk med sin familj vid sjön Bolmen i Småland. Genom 40 år av småskaligt yrkesfiske, förädling och landsbygdsturism inspirerar han till hur sjöar och vattendrag i landet kan nyttjas utan att utnyttjas. Nisse delar med sig av kunskap kring hållbara fiskemetoder såsom bottengarn/storryssja samt idéer och förädlingstekniker av insjöfisk.   Aksel […]

Att skapa lockande matevent – med bröd och spannmål som exempel

Matevent kan vara allt ifrån att arrangera matmarknad till fikarally och svampplockning. Webbinariet har som mål att inspirera till att arrangera större eller mindre aktiviteter som skulle kunna passa på Hembygdsgårdens dag eller liknande event.   I det här webbinariet kommer vi att utgå ifrån spannmål och bröd då spannmål har en lång historia inom svensk […]