Livsmedelsmärkning: lär dig märka rätt i lärarledd kurs (del 2 av 2)

Korrekt livsmedelsmärkning kan vara svårt, men det är också ett lagkrav som alla producenter måste följa. Nu har du chansen att lära dig mer eller friska upp dina kunskaper i en kostnadsfri digital utbildning med experten Per Nilsson.

Kursen är uppdelad på två lärarledda tillfällen som täcker grunderna för märkning, lagstiftning, obligatoriska och frivilliga uppgifter samt hur du tar fram underlag för etiketter. Om du vill kan du skicka in egna etiketter som tas upp för diskussion.

Ett beräkningsprogram för näringsinnehåll ingår och du får ett diplom efter genomgången kurs. 

Kursens innehåll:

• Färdigförpackat, direktförsäljning och opackat

• Gårdsbutik – bemannad, obemannad

• Gårdsbutik – ansvar även för andras produkter

• Märkning av olika produkter, så ska den se ut

– Bär och grönt

– Bageri

– Mejeri

– Kött och chark

– Fisk

– Djupfryst

– Från kylvara till djupfryst

– Övrigt

• Vilka delar som ska vara med i märkningen – i detalj

• Särskilt viktiga delar, t.ex.

– Pektin

– Nitritsalt

– Sammansatta ingredienser

• Påståenden om näring och hälsa

• Näringsinnehåll – hur beräkningar går till (beräkningsprogram ingår)

• Frivillig märkning

Pris: Kostnadsfritt. 

Tid: den 15 januari kl. 14.00-17.00 (andra kurstillfället av två)

Plats: Digitalt via Teams

För vem: livsmedelsproducenter i Västerbottens län

Lärare: Per Nilsson, Senior Food Consultant/Rådgivare livsmedel, Profox

Anmäl dig här senast den 14 januari kl. 15.00:

Livsmedelsmärkning: lär dig märka rätt i lärarledd kurs (del 2 av 2) – Fyll i formulär

Om du missade del 1 av kursen, kontakta oss så skickar vi en länk till inspelningen.

Kontakt för frågor:

Jessica Öberg
Samordnare, Region Västerbotten
Stärkt livsmedelsnäring i Västerbotten
jessica.s.oberg@regionvasterbotten.se

Arrangör: Stärkt livsmedelsnäring i Västerbotten – ett kommunalt och regionalt samverkansprojekt