Arrangör: Eldrimner
Datum: 14-15 maj
Är du nyfiken på tillverkning av tempe? Ta chansen att lära dig av Sen Gustafsson som startat och driver Hallstavik tempe. Företaget är prisbelönt och vann senast ÄT!Stockholms pris, samt i samband med det även publikens pris, med en tempe tillverkad på åkerböna.
Under denna kurs får du en introduktion i att tillverka tempe på ett hantverksmässigt sätt, av svenska råvaror utan tillsatser. Sen använder sig av traditionella metoder från Indonesien, tempens ursprungsland, vilket enligt henne resulterar i den allra bästa produkten. Du kommer att få prova på tillverkningen i praktiken, ta del av alla steg från råvara till förpackad produkt. Under luncherna, som ingår i priset, får du också chans att provsmaka tempe tillagad på olika vis.
Mer info och anmälan: https://www.eldrimner.com/utbildning/59720.lar_dig_att_tillverka_tempe_av_svenska_ravaror.html
Kurstider: första dagen 10–18, andra dagen 8:30–15:30 (preliminärt, exakt tid meddelas vid anmälan)
Adress: Hallstavik tempe, Stinsvägen 14, 76 393 Skebobruk
Boendealternativ:
- Hallstavik tempeh erbjuder boende i lägenhet med några bäddar i Hallstavik ca 15 min från kurslokalen. För mer information och bokning kontakta Sen Gustafsson på 070-382 63 11 eller hallstaviktempe@gmail.com
- I Norrtälje, ca 30 min från kurslokalen finns flera hotell t ex:
- Berglings, https://berglings.se/
- Pensionat Granparken, https://granparken.com/
- Åtellet, https://atellet.se/
- Hotell Roslagen, https://www.hotellroslagen.se/se/