Ulrika Backlund från Världsnaturfonden WWF berättar om varför miljöperspektivet lyfts in i näringsrekommendationerna.

De nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2023, är den mest aktuella och heltäckande sammanställningen av forskning om mat och hälsa. Människors hälsa och näringsbehov är basen i rekommendationerna. Men eftersom maten vi äter även påverkar miljö och klimat har NNR 2023 vägt in hållbarhet i rekommendationerna.

Livsmedelsverket berättar om arbetet med att ta fram generella kostråd, riktade mot befolkningen och riktlinjer för offentliga måltider. Världsnaturfonden WWF berättar om varför miljöperspektivet lyfts in i näringsrekommendationerna.

Ta chansen att lyssna på de som deltar i arbetet och att ställa dina frågor!

Målgrupp: Hälso-och sjukvårdspersonal som samtalar med patienter om hälsosamma matvanor, tjänstepersoner inom folkhälsa och hållbarhet, måltidspersonal inom offentliga måltider samt övriga intresserade.

Seminariet är kostnadsfritt och ges digitalt via teams.

Anmälan sker via denna länk: https://forms.office.com/e/ehfm6iZgEa

Föreläsningarna anordnas i samverkan mellan de fyra norra regionerna. Välkomna!

maj 22 @ 13:00
13:00 — 13:45 (45′)

Digitalt

Livsmedelsverket

Anmälan