En ny policy brief från SLU Future Food, framtagen av forskare vid SLU och Linköpings universitet, ger en rad rekommendationer på åtgärder som skulle kunna stärka svensk produktion av biogas och biogödsel. 

Välkommen till ett webbinarium där forskare, biogasproducenter och företrädare för myndigheter, regioner diskuterar biogasens roll i ett hållbart livsmedelssystem utifrån policy briefens rekommendationer. Vi kommer beröra utmaningar och möjligheter ökad svensk produktion av biogas och biogödsel samt dess roll under tider av ökat behov av försörjningstrygghet. Vid webbinariet medverkar forskare från SLU och Linköpings universitet, samt företrädare för myndigheter, regioner och biogasproducenter. 

Läs mer om policy briefen

Program

Välkommen!
Annsofie Wahlström, programchef SLU Future Food

Inledning.
Mats Eklund, forskare vid Linköpings universitet och BSRC (Biogas Solutions Research Centre), moderator

Presentation av policy briefen Biogas stärker och tryggar svensk hållbar energi- och matproduktion
Maria Westerholm, forskare vid SLU och BSRC 

Reflektioner och egna perspektiv från paneldeltagarna

  • Tom Birgersson, Hagelsrums gård, biogasproducent
  • Carolina Gunnarsson, miljösamordnare Region Kalmar län
  • Rickard Nordin, riksdagsledamot (C)

Moderatorledd paneldiskussion

Frågor från övriga webbinariedeltagare och diskussion

maj 8 @ 10:00
10:00 — 12:00 (2h)

Digitalt

SLU Future Food

Anmälan