Mer mat från Västerbotten
Västerbottens regionala livsmedelsstrategi
Det övergripande målet för Västerbottens regionala livsmedelsstrategi är att producera mer mat i Västerbotten och öka efterfrågan på mat härifrån. Genom att producera mer mat får ökar vi sysselsättning och tillväxt och bidrar till en tryggare livsmedelsförsörjning. Mer mat från Västerbotten är bra för miljön och klimatet och bidrar till öppna landskap med biologisk mångfald. Västerbotten har en fantastisk matkultur att värna och bygga vidare på.
Nyheter
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Rapport om förstudien Arctic food innovation hub
I Västerbotten och i viss mån norra Sverige saknas ett väl utvecklat innovations- och näringslivsfrämjande system med inkubatorer, finansiärer och näringsutvecklare inom livsmedel. Både nationella
Uppdatering om Livsmedelsstrategin 2.0
Landsbygdsminister Peter Kullgren höll det första mötet med Livsmedelspolitiska rådet den 13 mars. Arbetet som påbörjades 2023 fortsätter med att analysera och vidareutveckla de inspel
Slutkonferens: Miljökassen
Välkommen att delta vid den digitala slutkonferensen för projektet “Miljökassen” tisdagen den 9 april klockan 13.00 – 16.30. Syftet med projektet har varit att genom
Inbjudan till seminarier om hållbara matvanor
Välkomna till seminarier om hållbara matvanor ur ett hälso-, miljö- och klimatperspektiv De nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2023, är den mest aktuella och heltäckande sammanställningen av
Finanslotsar inom finansiering och ekonomiskt hållbart företagande
Du som är småskalig mathantverks-, livsmedels- och måltidsturismföretagare på landsbygden har nu möjlighet att av upphandlad aktör få skräddarsydd hjälp att hitta finansiering av ditt
Inspirationsföreläsning med Kristina Johansson, Häljegård
När? 19 februari kl 17-19 Var? By The River Konferens/Vandrarhem, Östra Spöland 82A, Vännäs Bli inspirerad av Kristina Johansson, Häljegård, lantbrukare och pionjär inom diversifiering